Георги Георгиев, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС заяви, че с председателя на

...
Георги Георгиев, общински съветник от групата на ГЕРБ-СДС заяви, че с председателя на
Коментари Харесай

Чистка на служители в Столична община

Георги Георгиев, общински консултант от групата на ГЕРБ-СДС заяви, че с ръководителя на финансовата комисия се пробват да получат информация през последните месеци какъв брой хора са освободени от Столична община и какъв брой е коствало това на софиянци.

" Помните Терзиев съобщи, че няма да има чистка, обаче резултатите са по-различни - 325 чиновници са освободени, има зараза от непринудено напуснали, както в Столична община, по този начин и в районните администрации ", сподели той.

По думите му това е коствало на софиянци над 1 милион лева обезщетение за заплати. Георгиев съобщи, че информацията е видна от отговора на кмета за това какъв брой хора той е обезпечил - 110 души. " Около 730 хиляди да е коствало единствено освобождението на чиновници от Столична община, това значи, че 10% от чиновниците в общината са освободени ", сподели Георгиев. 

Според него над 10% са освободени чиновниците и в районните администрации. " Кметът на Илинден, който жители търсят, до момента в който бе в отпуска, болничен и прочие, е освободил 20 души за 70 000 лв. ", сподели Георгиев.

" Най-притеснителното за нас е, че отвън управителния състав работата си губят хората, които са назначени доста преди ГЕРБ - хора, които щяха да оказват помощ на общината и виждаме в този момент, че няма кой да приготвя отчетите, виждаме необразовано върнати отчети ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР